NieuwsUpdate – juni – toekomst OSC’45

16 juni 2020

Beste leden van OSC’45,

Graag informeren wij jullie middels deze update over enkele zaken waar het bestuur van OSC’45 en de Denktank de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en gaat bezig houden.
Heb je vragen, suggesties en/of opmerkingen dan horen wij dit graag via een mailtje naar secretaris@osc45.nl

OSC’45 De Club van Noord – op zaterdag
Zoals eerder gecommuniceerd gaat ons eerste elftal per aankomend seizoen op zaterdag voetballen, maar zijn we officieel nog geen zaterdagvereniging. Zo kan ons oorspronkelijke 4e zondagteam gewoon haar wedstrijden op zondag blijven voetballen. We zijn tevreden dat we op deze manier toch voor iedereen een oplossing hebben kunnen vinden. Wel blijft de intentie om vanaf seizoen 2021-2022 een officiële zaterdagvereniging te worden. Zodra hierover een ledenvergadering kan worden georganiseerd, zullen wij dit gaan oppakken.

Zoals het er nu naar uitziet, voetballen er komend seizoen 4 seniorenteams bij OSC’45 op zaterdag. Er heeft zich namelijk één nieuw team aangemeld. Deze nieuwe leden zijn van harte welkom! Als je voetballers / voetbalsters kent die ook graag bij OSC’45 willen komen voetballen, kunnen zij zich melden via ledenadministratie@osc45.nl

We hebben mooie plannen om komend seizoen (zodra het RIVM dit weer toestaat) er op zaterdag een mooie voetbaldag van te maken, denk bijvoorbeeld aan een regelmatige SUPER SATURDAY !! Meer informatie over hoe wij OSC’45 graag zien, kan je lezen op een nieuwsbericht op onze sterk vernieuwde website www.osc45.nl

Nieuwe website OSC’45 – www.osc45.nl
Heeft OSC’45 een nieuwe website ? Dat werd tijd !
Als jij dit denkt, heb je helemaal gelijk. We zijn er daarom ontzettend trots op dat we een nieuwe site online kunnen presenteren! Met veel dank aan Pascal de Swart en websitebureau https://www.99projects.nl/ is er een start gemaakt met deze fonkelnieuwe website.

Er moet nog wel een en ander worden geactualiseerd / aangevuld, maar het begin is gemaakt en de uitstraling is prachtig en functioneel!

Vindt je het leuk om met een website bezig te zijn en hier het maximale uit te halen?
Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken en je mag zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt.
Mail naar secretaris@osc45.nl voor meer informatie.

Commissies OSC’45 – help ook mee, al is het maar een paar uur per maand
Het is geen geheim dat het bestuur van OSC’45 slechts uit een paar personen bestaat. Dit zijn vrijwilligers die hard werken, zodat alle leden van OSC’45 kunnen voetballen. Soms een ondankbare taak, omdat het vaak makkelijker is te klagen over wat niet goed gaat in plaats van een compliment te geven over wat wel goed gaat. En laat duidelijk zijn, we realiseren ons dat er soms meer niet goed gaat dan wel. Het is ook moeilijk, omdat er heel veel zaken op het bordje van het bestuur liggen.

We hebben daarom de hulp nodig van jullie; onze leden (en hun ouders). Want OSC’45 is niet van het bestuur, maar van alle leden! En dat hoeft niet te betekenen dat je meteen in het bestuur moet of 8 uur per week aanwezig moet zijn op het complex. Nee, het kan ook simpeler en met veel minder tijd. En het mooie is dat je kan doen waar je goed in bent en dat je leuk vindt om te doen!

Als het ons samen lukt, de diverse taken te verdelen over meerdere schouders, zal je zien dat er ook veel meer goed gaat en we samen sneller en makkelijk op kunnen lossen wat nog niet goed gaat.

We zijn alvast begonnen met het benaderen van enkele leden en de reacties zijn  best positief.Ook jonge(re) leden staan open voor een gesprek om een steentje bij te dragen! Ben jij nieuwsgierig wat jij zou kunnen doen voor jouw club, mail dan naar secretaris@osc45.nl of bel naar Bart van Poppelen op 06-23959265. Alle beetjes helpen en het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn (mag wel.. ?).

Hieronder doen we alvast enkele suggesties van commissies:

  • Jeugdtoernooi OSC’45 organiseren
  • Wedstrijdzaken zaterdag (bijv. 1 dagdeel = 4u per maand)
  • Clubhuis (achter de bar/keuken staan, Super Saturday organiseren, kasbeheer of de inkoop doen)
  • PR-zaken (website, facebook posts plaatsen, digikrantje, flyer maken, etc.)
  • Jeugdzaken (events organiseren, aanspreekpunt zijn, etc.)
  • Grote Clubactie oppakken (loten inkopen, aanspreekpunt zijn)
  • Rondom het 1e elftal
  • Accommodatie (bijv. 1 keer per half jaar een middag meehelpen op het complex)

Accommodatie
Om lekker te kunnen voetballen, heb je goede velden en materialen nodig. Hier zijn we druk mee bezig. De velden worden in deze periode alleen gebruikt om te trainen, zodat ze goed kunnen aansterken, maar toch zijn we aan het kijken wat we kunnen doen om de velden in optimale conditie te krijgen voor komend seizoen. Binnenkort is er bijvoorbeeld een gesprek met een organisatie om te kijken of zij ons extra kunnen ondersteunen en daarnaast gaan diverse leden in de zomervakantie een middag/ochtend aan de slag op ons complex.

Ze gaan de doelpalen weer recht zetten en wit schilderen, netten vervangen, kleedkamers schoonmaken en dat soort zaken. Wil jij meehelpen ons complex te verfraaien, zodat iedereen straks nog beter kan genieten van het mooie voetbalspel?
Mail naar secretaris@osc45.nl! Een paar uur is al voldoende.

Contributie – Nikki (uitzondering mogelijk)
Afgelopen seizoen is voor het eerst gebruik gemaakt van Nikki. Belangrijke reden was dat vrijwilligers teveel tijd moesten besteden aan de inning van de contributie. De resultaten zijn redelijk positief, maar we hebben ook klachten ontvangen over Nikki. Bijvoorbeeld over de wijze waarop Nikki communiceerde met de leden. Hierover hebben wij met Nikki een gesprek gehad en zij hebben verbetering beloofd.

Besloten is komend seizoen door te gaan met Nikki, omdat het bij veel (jeugd)leden toch goed werkt en het de betrokken vrijwilligers veel tijd scheelt. Onze voorkeur gaat nu dus uit naar betalen via Nikki, maar toch willen wij de leden die hier veel moeite mee hebben, tegemoet komen. Deze leden krijgen de mogelijkheid rechtstreeks aan OSC’45 te betalen. In één keer vóór aanvang van het seizoen het volledige bedrag of in twee keer (vóór aanvang seizoen en in de winterstop). Deze leden betalen dus ook geen 10% extra, omdat ze de betaling niet spreiden.

Leden die hier gebruik van willen maken, kunnen hierover een mailtje sturen naar penningmeester@osc45.nl. Graag voor eind juni. Betalen kan op verschillende manieren. Uitgangspunt is niet betalen = niet voetballen.

Tijdens komend seizoen evalueren wij de samenwerking met Nikki en bekijken we tevens mogelijke alternatieven. Er is dan wel hulp nodig van extra vrijwilligers.

Sponsorzaken
Dankzij Coen van der Hoorn is ons complex verfraaid met diverse mooie nieuwe reclameborden. Naast de extra uitstraling van ons complex is dit heel belangrijk voor de financiën van OSC’45! Als jij suggesties hebt voor nieuwe sponsoren, laat het Coen weten!

Zoals eerder aangegeven, stellen we het op prijs als je bij onze sponsoren gaat winkelen/bestellen als je iets nodig hebt, wat zij bieden.

Één van de nieuwe sponsoren is het enige pannenkoekrestaurant van Orthen en ’s-Hertogenbosch! Op de plek waar eerst café Schutterswelvaren zat, aan de Ketsheuvel 7, zit nu Pannenkoekgoed! Reserveer via www.pannenkoekgoed.nl je tafeltje en geniet van heerlijke pannenkoeken.

Nieuw seizoen
Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zodra er nieuws is vanuit de KNVB over bijvoorbeeld indelingen, informeren wij jullie! Geniet van de zomervakantie en graag tot komend seizoen!

Met sportieve groet,
Bestuur OSC’45 en Denktank OSC’45

All contents © copyright OSC'45. All rights reserved.