NieuwsToekomst O.S.C.’45

17 mei 2020

Beste leden van OSC’45,

Dank voor jullie reacties met betrekking tot ons voornemen een zaterdagvereniging te willen worden. Wij hebben belangrijk nieuws voor komend seizoen. We blijven komend seizoen namelijk een zondagvereniging, maar ons eerste elftal gaat wel op zaterdag voetballen. Tegelijkertijd kunnen teams die dat graag willen, komend seizoen, op zondag bij OSC’45 blijven voetballen. De ledenvergadering om te stemmen over wel/niet een zaterdagvereniging houden we zodra dit mogelijk is in ons clubhuis. Hoe we tot deze beslissing zijn gekomen, lezen jullie hieronder.

Op 1 mei aanstaande stond eigenlijk een buitengewone ledenvergadering gepland. Als deze niet in ons clubhuis zou kunnen plaatsvinden, zou deze digitaal plaatsvinden. Het clubhuis is geen optie vanwege de maatregelen vanuit het RIVM, maar tegelijkertijd is de laatste week ook het gevoel ontstaan dat we een dusdanige belangrijke beslissing niet digitaal moeten nemen. Belangrijkste reden voor dit gevoel is dat het ons onmogelijk lijkt de leden van OSC’45 op een eerlijke manier hun stem digitaal uit te laten brengen. Dat inzicht is pas later gekomen, mede door het contact dat we met diverse leden hebben gehad. Er zijn gewoon teveel mitsen en maren voor een goede en betrouwbare digitale ledenvergadering waar alle leden van OSC’45 in de gelegenheid zijn hieraan deel te nemen. Onze excuses voor de mogelijke verwarring,
maar wij hopen op jullie begrip.

Eerste elftal wel op zaterdag
Omdat we wel de meeste kansen zien voor OSC’45 op zaterdag hebben we, in goed overleg met de begeleiding rondom het eerste, ervoor gekozen het eerste elftal vanaf komend seizoen op zaterdag te laten voetballen. Als zondagvereniging mag je eerste elftal op zaterdag voetballen en die beslissing mag genomen worden door het bestuur, zonder ledenvergadering. We hebben dit nagevraagd bij de KNVB en voetbalvereniging DESK uit Waalwijk heeft dit onlangs ook gedaan. Door het eerste elftal op zaterdag te laten voetballen nemen we een belangrijke stap om ons neer te zetten als (toekomstige) zaterdagvereniging. Dit is namelijk nog steeds onze grote wens.

Voetballen op zondag
Ondanks dat we weten dat een ruime meerderheid van de leden vóór een zaterdagvereniging is, blijven we komend seizoen een zondagvereniging. Puur omdat we geen betrouwbare ledenvergadering kunnen houden. Om die status als zondagvereniging en de teams die dat graag willen te respecteren, kunnen deze teams komend seizoen gewoon bij OSC’45 op zondag blijven voetballen. Wel gaan we graag het gesprek aan met deze teams om samen te bekijken hoe dit het beste geregeld kan worden.

Nieuwe ledenvergadering
Zodra de maatregelen vanuit het RIVM het toelaten, nodigen wij de leden van OSC’45 uit voor de ledenvergadering. Tijdens deze Algemene ledenvergadering stemmen de leden over het voorstel per seizoen 2021-2022 een zaterdagvereniging te worden. Vooruitlopend op deze formele beslissing zien we aankomend seizoen als een overgangsjaar.

Wij hopen jullie snel weer te zien in ons clubhuis! Blijf gezond en hou vol!

Mocht u nou verder willen meedenken over de toekomst van OSC’45 of vragen hebben over bovenstaande,
kunt u een mail sturen naar secretaris@osc45.nl

Met sportieve groet,
Hoofdbestuur en Denktank OSC’45

All contents © copyright OSC'45. All rights reserved.